STOP problémom s trávením! Vieme, čo Vám pomôže

od | jan 7, 2019 | Tipy pre zdravie | 0 komentárov

Mnohí z Vás nám od začiatku roku píšete, že po vianočných sviatkoch Vám komplikujú život tráviace ťažkosti. Konzumácia vianočného šalátu, mäsových výrobkov či syrov v kombinácii s koláčmi a zákuskami u mnohých z nás urobila poriadnu „neplechu.“ Určite budete súhlasiť, ak povieme, že tráviace ťažkosti vedia byť veľmi nepríjemné a tieto stavy rozhodne netreba podceňovať.

Prvým krokom k tomu, aby ste sa cítili lepšie a pretrvávajúci problém vyriešili je zdravšia a vyváženejšia strava. Obmedzením tuku a naopak doplnením výrobkov s vysokým obsahom vlákniny podporíte Vaše trávenie. Ak rozmýšľate, aké výrobky vlákninu obsahujú, určite siahnite po obilninách, cereáliách, ovocí, zelenine, hnedej ryži, sóji či strukovinách.

Vysoko účinné sú aj tráviace enzýmy z papáje a ananásu. Vedeli ste, že tieto enzýmy sú schopné natráviť až 700 násobok vlastnej hmotnosti? Pôsobia blahodárne na trávenie, pretože majú vplyv na rozklad bielkovín, čo ocenia aj ľudia v strednom a seniorskom veku. Čím sme totiž starší, tým naše telo produkuje enzýmy pomalšie a trávenie už nie je také bezproblémové, ako kedysi.

Čítajte ďalej, ak:

  1. Vás trápia ťažkosti s trávením
  2. Trpíte nadúvaním
  3. Trpíte zápchou
  4. Trpíte pálením záhy
  5. Trápi Vás zápal čriev
  6. Chcete podporiť činnosť pečene, pankreasu a obličiek
  7. Trpíte reumatickými ochoreniami alebo akútnymi a chronickými zápalmi kĺbov
  8. Užívate kolagén alebo proteínové prípravky
  9. Máte oslabenú imunitu alebo trpíte rôznymi alergiami

Vyrobili sme doplnok výživy s vysokým obsahom tráviacich enzýmov z ananásu- bromelain a papáje- papin. Výrobok patrí do radu našich produktov Via a preto sme ho nazvali ViaEnzym.

Bromelaín patrí k najsilnějším tráviacim enzýmom. Získava sa z vylisovanej šťavy ananásu, predovšetkých z druhu Ananás comosus Cayenne. Je netoxický a nemá žiadne preukázané nežiaduce účinky.

Papaín je silný tráviaci enzým, ktorý sa získava z papáje – Carica papaya. Tento papájový enzým je rozhodujúcim enzýmom pri rozklade tvrdých bielkovinových (proteínových) vlákien. Z tohto dôvodu sa v južnej Amerike používa ako pomocník pri trávení pri konzumácií steakov a ostatných druhov mäsa. Bez tohto enzýmu by bolo trávenie mäsa oveľa zložitejším procesom.

Vedeli ste, že bez dobre fungujúcich enzýmov nás rýchlejšie zdolajú prechladnutia, virózy alebo zápaly? O tom si už ale povieme nabudúce.

Mgr. Lívia Junásová

Mgr. Lívia Junásová

Tím Ave Natura - Zákaznícka podpora

Pin It on Pinterest